Ανακαλυψτε τον ξενωνα

ο ξενωνας

line

Γνωρίστε το Haones Suites

Ο Ξενώνας “Haones Suites”, βρίσκεται στα Ιωάννινα λίγα μέτρα από την είσοδο του σπηλαίου Περάματος και μόλις τέσσερα χιλιόμετρα από το κέντρο της πόλης των Ιωαννίνων. Έχει θέα στο όρος Μιτσικέλι και στην λίμνη Παμβώτιδα. Είναι χτισμένος με πέτρα και γήινα υλικά, με μεράκι και σεβασμό στην παράδοση και αποτελείται από τρία κτίρια τα οποία συνθέτουν μια μικρή “γειτονιά”.

Οι εννέα ευρύχωρες και πολυτελείς σουίτες του είναι πλήρως εξοπλισμένες και είναι σχεδιασμένες έτσι ώστε να καλύπτουν κάθε σας ανάγκη. Στο Haones Suites, μεγάλη σημασία δίνουμε στο πρώτο γεύμα της ημέρας τόσο στην ποικιλία όσο και στην ποιότητα! Χρησιμοποιώντας ντόπια, αγνά υλικά φτιάχνουμε χειροποίητες πίτες, γλυκά, βουτήματα και μαρμελάδες. Όλα αυτά εναλλάσσονται καθημερινά έτσι ώστε να δοκιμάσετε όσον το δυνατόν περισσότερες γεύσεις κατά την παραμονή σας.

Στο σαλόνι του ξενώνα μπορείτε να χαλαρώσετε υπό τους ήχους απαλής μουσικής και να απολαύσετε τον καφέ, το τσάι ή το ποτό σας δίπλα στο αναμμένο τζάκι. Ο ξενώνας μας, είναι η τέλεια βάση για τις εξορμήσεις σας είτε στην όμορφη πόλη των Ιωαννίνων είτε στο κοντινό Ζαγόρι με τα γραφικά πετρόκτιστα χωριά του, τις απίθανες καταπράσινες δασωμένες πλαγιές του, τα γραφικά πέτρινα μονοπάτια που διασχίζουν τον Εθνικό Δρυμό Βίκου-Αώου, τα τρεχούμενα και πεντακάθαρα νερά τού Βοϊδομάτη , το φαράγγι τού Βίκου, και τα ξακουστά σε όλο τον κόσμο γεφύρια του.

Λίγα λόγια για τους Χάονες

Αρχαίος λαός της Ηπείρου, πελασγικής καταγωγής. Κατοικούσαν στην περιοχή που εκτείνεται από τα Ακροκεραύνια όρη μέχρι τον ποταμό Θύαμη (σημερινός Καλαμάς). Ο Θουκυδίδης, ο οποίος τους ονομάζει Ξάονες, τους χαρακτηρίζει «μαχιμωτάτους». Το 429 π.Χ., κατά τη διάρκεια του Πελοποννησιακού πολέμου, συνασπίστηκαν με τους Αμπρακιώτες και προσπάθησαν να υποτάξουν όλη την Ακαρνανία αποσπώντας την από τους Αθηναίους.

Για τον ίδιο λόγο έπεισαν τους Λακεδαιμονίους να ετοιμάσουν στόλο και να στείλουν χίλιους οπλίτες στην Ακαρνανία. Στην προσπάθειά τους όμως να κάνουν έφοδο, μαζί με τους συμμάχους τους, στην ακαρνανική πόλη των Στρατίων αντιμετώπισαν τις ενέδρες των κατοίκων γύρω από την πόλη με αποτέλεσμα να τραπούν σε φυγή (Θουκυδίδη Ιστορία, Β’ 80-81) επικεφαλής των Χ. στη μάχη αυτή ήταν ο Φώτιος και ο Νικάνωρ.